به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، انقلاب اسلامی طی۴۰ سال اخیر و حتی از آغازین روزهای پیروزی، فراز و فرودهای بسیاری داشته و دشمن هر لحظه و هر کجا تلاش کرده تا نسل جوان را از ریشههای این نظام جدا کرده و با یأسآفرینی آیندهای تیره و تار را پیش چشم آنها به تصویر بکشد.
اما جوانان غیور ملت ایران هر بار به فضل الهی با تاسی به اسلام ناب محمدی در حمایت از انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند و با توکل به خداوند متعال و ایثار و از خودگذشتگی آیندهای به درخشانی عصر ظهور را در مقابل دیدگان خود رقم زدهاند.
یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی حماسه دانشآموزان در ۳۰ مهر سال ۵۷ است همان حماسهای که جرقه آن از خیابانهای شهر همدان رقم خورد و ۱۳ آبان قیامی خونین را توسط دانشآموزان تهرانی رقم زد.
در روز سیام مهر ۵۷ دانشآموزان دبیرستان دخترانه آذر هنگام خروج از دبیرستان به سردادن شعار علیه رژیم پرداختند. همدان (۳۰ مهر) پرآشوبی را گذراند و تظاهرات خشونتبار دانشآموزان دبیرستانهای این شهر به سرعت گسترش یافت.
با تیراندازی مأموران سه نفر شهید و بیش از ۲۰ نفر مجروح شدند. در پی تظاهراتی که در دبیرستان دخترانه پروین اعتصامی به عنوان اعتراض به آتشزدن مسجد جامع کرمان برپا شده بود، برخوردی میان مأموران نیروی انتظامی و تظاهرکنندگان درگرفت که به خیابانهای شهر کشیده شد و به دنبال آن دانشآموزان دبیرستانهای پسرانه پهلوی و ابنسینا در خیابان خواجه رشید اجتماع کرده و علیه رژیم شعارهایی سر دادند.
سپس به سوی میدان مرکزی شهر (امام خمینی فعلی- پهلوی سابق) سرازیر شده و در مسیر حرکت خود سینماها و چند بانک را به آتش کشیدند. در خیابان شورین (شهدای فعلی) تعداد زیادی از مردم به تظاهرکنندگان پیوستند و به گفته شاهدان عینی شمار آنها به ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر میرسید؛ در این هنگام افراد انتظامی، خصوصاً سرگرد کازرونی که در پشتبام هتل کاخ و بانک ملی موضع گرفته بودند، آتش گشوده و آنها را متفرق کردند.
موج اعتصاب، اعتراض و ناآرامی در دبیرستانهای همدان به اوج رسید و دانشآموزان کلاسها را تعطیل کرده و با برپایی تظاهرات به خیابانها ریختند، تظاهرات دانشآموزان دبیرستان علویان به حدی بود که مسئولان این آموزشگاه اقدام به تعطیلی دبیرستان کردند و سپس دانشآموزان در حالی که شعار میدادند، مسیر خود را تا مسجد جامع ادامه دادند، ناآرامی فوقالعاده دبیرستان، آقای دانشگر رئیس دبیرستان را وادار به استعفا کرد.
در این تظاهرات که تا ساعت دو بعدازظهر صدای شلیک گلوله از گوشه و کنار شهر به گوش میرسید، عدهای از مدرسه آخوند بین تظاهرکنندگان مواد آتشزا توزیع میکردند.
گروهی از تظاهرکنندگان نیز که در پشتبامها کمین کرده بودند، به سوی مأموران پلیس شیشههای بنزین و آجرپاره پرتاب میکردند. خیابان شورین (شهدای فعلی) نیز مرکز تظاهرات خونین همدان بود.
تظاهرات دانشجویان و دانشآموزان به همراه مردم علیه رژیم در ۳۰ مهرماه که حمله مأمورین رژیم به آنان را به دنبال داشت، باعث واکنش مجامع و گروههای مختلف کشور شد و آنان نیز به حمایت گسترده از دانشجویان، دانشآموزان و مردم همدان پرداختند.
حماسه ۳۰ مهر الگویی شد برای تحقق خیزش دانشآموزی در روز ۱۳ آبان در سراسر کشور.
نظر شما